BlackBull_Markets

Hoe goud te verhandelen als de oorlog in Gaza escaleert?

BLACKBULL:XAUUSD   Gold Spot / U.S. Dollar
Hoe goud te verhandelen als de oorlog in Gaza escaleert?

Waar gaat goud heen als de Gaza-oorlog escaleert en zijn neerwaartse doelen voor goud zinloos om nu over na te denken? Misschien is het verstandig om na te denken over enkele korte termijn retracements, maar het lijkt erop dat de oorlog zal escaleren of in ieder geval de spanningen nog geruime tijd verhoogd blijven, wat bullish is voor goud.

De laatste gebeurtenis die de Gaza-oorlog zou kunnen escaleren, is de explosie in het Al-Ahli-ziekenhuis in Gaza-stad, waarvan wordt gezegd dat 500 mensen zijn omgekomen. Aanvankelijk toegeschreven aan Israël, lijkt het nu waarschijnlijker dat het werd veroorzaakt door een mislukte raket vanuit Gaza. Dit werd herhaald door de Amerikaanse President Joe Biden tijdens zijn bezoek aan Tel Aviv op woensdag, waar hij ook de Amerikaanse solidariteit met Israël beloofde.

Goud is al gestegen met meer dan $120 sinds de aanval op 7 oktober, en ongeveer $80 sinds afgelopen vrijdag. RSI ligt voor de meeste tijdsbestekken boven het middenpunt, maar de nauwkeurigheid van deze indicator kan worden aangetast gezien de bredere geopolitieke context.

$1.960 is het voor de hand liggende opwaartse doel dat moet worden verwijderd, en dan willen we misschien gewoon kijken naar fysiologische niveaus in plaats van technische niveaus gezien de ongekende aard van de gebeurtenissen die de goudprijs op dit moment zouden kunnen drijven.

Free TradingView Essential with BlackBull Markets: www.blackbull.com/en/platforms/tradingview/?utm_source=tradingview
Haftungsausschluss

Die Informationen und Veröffentlichungen sind nicht als Finanz-, Anlage-, Handels- oder andere Arten von Ratschlägen oder Empfehlungen gedacht, die von TradingView bereitgestellt oder gebilligt werden, und stellen diese nicht dar. Lesen Sie mehr in den Nutzungsbedingungen.