USD/TRY 1G Grafik

Bu doların hali ne olacak diyenler vaktini ayırıp aşağıda yazdıklarımı okursa zihnimdekileri bir nebze olsun anlayabilirler.

Temel Veriler:

1-US10Y (Tahvil) %2,93 ile haftayı kapattı, formasyon hedefi 3,75+. Bu şekilde güç kazanmaya devam ederse USD, TL ve diğer para birimlerine karşı değer kazanmaya devam eder.
2-DXY 103 puanın üzerinde kapattı ve usd diğer para birimleri karşısında kuvvetini bir kez daha ispatladı (Tepe olmasını ümit ediyorum).
3-DXY bu kadar artarken TCMB dolar kurunu stabil tutmak için çabalarına devam ediyor fakat;
*TCMB brüt rezervleri 15-22 Nisan haftasında 112.3 milyar dolardan 108.9 milyar dolara, net rezervler 19.1 milyar dolardan 17.1 milyar dolara, Swap yükümlülükleri dışarıda bırakıldığında net rezervlerin ise – 46.8 milyar dolar.
*Fed’in piyasada etkisi hissedilip dolar endeksi yükseldikçe bu bize arka kapı müdahaleleri ile daha fazla döviz satışı yapıldığını işaret ediyor.
* İhracatçılar döviz bozduruyorsa, turizm gelirleri artıyorsa, KKM’den döviz dönüşümleri oluyorsa, swap kanalıyla döviz geliyorsa ve bunlar
rezervleri artırmıyor aksine rezervlerde düşüş görüyorsak nerde bu dolarlar?
4-Nisan ayı yıllık enflasyon beklentisi 68 puan üzeri (enflasyonun TL'ye olan güveni azaltması beklenir)
5-TCMB yıllık enflasyon hedefi %5 idi. 23,2 puana kadar yükseltilen hedef yılın ilk çeyreğinin tamamlanması ile birlikte 42,8 e çıkarıldı (TL'ye olan güven azalmaya devam edecektir. Şahsi olarak TÜİK'in bile yıl sonunda üç haneli enflasyon açıklamak zorunda kalacağını düşünüyorum).
6-KKM hesaplarının faizlerinin yanı sıra kur farkından oluşacak zararı hazine karşılayacak bu da hazinenin daha fazla borçlanma yapmasına neden olacaktır, iç piyasaya olumsuz etki edeceğini düşünüyorum.
7-TCMB'nin Haziran ve Temmuz toplantıları çok kritik olacaktır. Sebepleri ortada.
8-Faizin suni olarak tek hanelere düşürülmesi haberi geçtiğimiz günlerde gündem olmaya başladı. Tüm dünya faiz arttırırken faiz düşürmekte ısrarcı olmak kendi hane halkını bile isteye ateşe atmaktır.

Teknik Veriler:

Akümüle Alanı: 14,60 -14,85 (23 şubattan beri burada)
Destek 1:14,60
Destek 2: 13,74
Destek 3: 13,25
Direnç 1: 14,85
Direnç 2: 15,17
Kısa Vade Pivot: 14,22
Strateji: Düştükçe al.


Not 1: 14,60 altına düşmedikçe kısa vadede baskı oluşmaz.
Not 2: 14,22 altında haftalık kapanışlar gelmedikçe yön yukarıdır.
Not 3: 23 Haziran'a kadar oluşan üçgenin içinde sıkışmanın devam etmesini ve haber temelli veri ile yukarı yönlü kırılmasını beklemekteyim.

Sinyaller:

1-RSI ve MACD Haftalık: (Köpük alımı devam ediyor)

https://www.tradingview.com/x/iH64sK5X/

2-RSI Günlük (Karar Aşamasında)

https://www.tradingview.com/x/LClEAHFa/

3-MACD Günlük (Dönüşüm ve Al Sinyali)

https://www.tradingview.com/x/B3099RXx/

İç ses: Buraya kadar okuduysanız, vaktinizi ayırdığınıza değdiğini anlamışsınızdır. Bunca detaya bunca veriye ulaşmak onları bir süzgeçten geçirip ince eleyip sık dokumak oldukça fazla vakit alıyor. Emeğe saygı anlamında beğenir, paylaşır ve yorum yaparsanız çok mutlu olurum.

Alım gücümüzü korumak hayattaki en önemli şey.


dolardolaranaliziFundamental AnalysisTechnical IndicatorsTrend AnalysisUSDUSDTRYusdtryanalizusdtrylong

Auch am:

Verbundene Veröffentlichungen

Haftungsausschluss