ביטקוין בדרך לשיא חדש: עד כמה רחוק הוא יכול להגיע?

המטבע הדיגיטלי הראשון והגדול בעולם מפלרטט עם שיא חדש כבר מספר ימים ונשאלת השאלה - במידה ואכן יפרוץ לשיא חדש בימים הקרובים, לאן הביטקוין יוכל כבר להגיע?

מכיוון שביטקוין אינו נכס פיזי ומוחשי שניתן להעריך את השווי שלו בצורה מספרית ואינו חברה ציבורית הנסחרת בבורסה ולה הכנסות ורווחים שניתן לתרגם לשווי כספי, לנסות להבין לאן הוא יעלה ובכמה זמן זה יקח יכולה להיות משימה מורכבת מהרגיל.

מהבחינה הפונדמנטלית והמקרו כלכלית, ביטקוין יכול (תיאורטית, כמובן) לעלות עד אינסוף - הוא אינו מושפע מרווחים/הכנסות, ריבית גבוהה/נמוכה, אינפלציה, אבטלה וכן הלאה. הביטקוין הוא נכס יחיד במינו, בעל היצע קשיח וביקוש אדיר שרק גובר משנה לשנה. בפן הזה - ביטקוין יכול להגיע גם למיליון דולר למטבע אחד בעשור הקרוב ובאותה מידה יכול גם לרדת חזרה ל-10,000.

אז מכיוון שבפן הפונדמנטלי לכל אחד יש דעה משלו, נתמקד יותר בפן הטכני שעליו כולנו יכולים להסכים - ביטקוין הוא נכס ספקולטיבי ותנודתי שסיפק בעשור האחרון תשואה גבוהה יותר מכל מדד מניות / נדל"ן בעולם. זה לא אומר שהוא בהכרח ימשיך לעשות זאת בעתיד, אבל בשלב הזה - קשה להתעלם מהביצועים שלו וגם המשקיעים הספקטיים ביותר חייבים להודות שהביטקוין יכול לייצר תשואות חסרות תקדים אם תופסים אותו בזמן הנכון.

מבחינת הגרף הטכני - ביטקוין כרגע נסחר באיזורי ה-72 אלף דולר, כמה אלפי דולרים מתחת לשיא כל הזמנים שאליו הגיע במרץ האחרון. במהלך חצי השנה האחרונה, ביטקוין דשדש בתוך דגל שורי (bull flag) קלאסי שהכין את הקרקע לקראת המהלך הבא של המטבע למעלה. כעת, אחרי שפרץ את הדגל ובמרחק אחוזים בודדים מפריצה לשיא חדש, נשאלת השאלה: לאן הביטקוין יכול להגיע?

אז מבחינה טכנית, אחת הדרכים הנפוצות ביותר למדוד יעד רווח לאחר פריצה לשיא כל הזמנים היא באמצעות שימוש הפוך בסרגל הפיבונאצ'י שכולנו מכירים. הסרגל, שלרוב עוזר לנו למדוד את העומק של תיקון טכני, יכול לעזור לנו (עם קצת יצירתיות) לאמוד רמות התנגדות עתידיות על הגרף עוד לפני שהנכס אי פעם הגיע אליהן.

איך זה עובד? בצורה מאוד פשוטה:

לוקחים את השיא האחרון של הנכס שאותו אנחנו מודדים (ביטקוין במקרה שלנו) ומתחילים למתוח את הסרגל מאותה נקודה. לוקחים את הסרגל כל הדרך עד לשפל המשמעותי האחרון (במקרה שלנו: השפל של השוק הדובי בסוף 2022) ושם עוצרים. שימו לב: חשוב להפעיל בהגדרות הסרגל את נקודות הפיבונאצ'י 1.618 ו-2.618 על מנת לקבל את רמות ההתנגדות שאנחנו מחפשים.

במקרה של הביטקויין, ניתן לראות כי רמת ההתנגדות המשמעותית הראשונה עומדת על איזורי ה-103,576 דולר ורמת ההתנגדות הבאה עומדת באיזורי ה-158,419$. שתי רמות ההתנגדות האלו מציגות פוטנציאל עלייה של בין 50-100% מרמות המחיר הנוכחיות - טווח שמסתדר היסטורית עם פריצות טכניות קודמות של הביטקוין.

בזמן שרמות התנגדות אלו הן לא הבטחה, הן יכולות לסייע לנו בהבנה של מתי לצאת מעסקאות לונג כאשר הנכס שבו אנחנו סוחרים מגיע לשיא חדש ולטריטוריה חדשה שבה על הנייר אין שום התנגדות שיכולה לבלום אותו. כאשר מנתחים את הביטקוין כמובן שחשוב גם להסתכל על סייקלים מהעבר של המטבע ולהבין בתוך כמה זמן המטבע יכול להגיע לרמות חדשות מהרגע שהוא פורץ התנגדות על פי מקרים קודמים.

לא המלצה לביצוע פעולה
הכותב אינו יועץ פיננסי
Chart PatternsTechnical IndicatorsTrend Analysis

Auch am:

Haftungsausschluss