BFREN grafiği bize ne anlatıyor!

Hisse yıllar boyunca yatırımcısına adeta Çin işkencesi uyguladı. 100-250 TL arasında gidip gelen grafik oluşturdu. Evet fiyat farkı %150 olabilir ama döviz bazında bakacak olursa pek parlak getiri sağladığını söyleyemeyiz. Belki mal toplama operasyonuydu, belki de yükseliş için firmanın bir hikayesi yoktu ama sonuç ortada.
Sonunda temmuz ayında zincirleri kırıldı ve tavanlar peş peşe geldi. Bu defa da 9 günlük hareketli ortalamanın desteği ile yükseliş serisi başladı. Öncesinde oluşan ve daralmış olan Bollinger Band da mevcut. Ancak uzun zamandır daralma devam etmekteydi. Yani fiyat sıkışmıştı.
Yükselişin dönüşü ve düzeltmesi yaşandı. 850,0 TL seviyelerinde yine fiyatın sıkıştığı ve Bollinger Band daralmasının yaşandığı bölge oluştu. Bu bölge yine yukarıya kırıldı. Hacimli alımlar var ama aynı zamanda hacimli satışlar da var. Bu bölgede güzelce yedirildi mallar. Sonrası düşüş trendi. Düzeltme mi yoksa düşüş mü, bunu anlamak kolay değil. 9 günlük hareketli ortalamaya tutunmaya çalışıyor ve bu bölge aynı zamanda fibo geri çekilmesinde destek noktası.
Bir süre hareketli ortalama uyumu ve Bollinger Band daralımı için yatay gidebilir.

Ancak hadisenin en can alıcı yeri hissenin fiyatlaması. PD/DD oranı bugün itibari ile 50,50. F/K oranı 127,85.
Yani güncel fiyatlamaya pahalı denmez. Ancak çok pahalı diyebiliriz. Paranın tekniği bozduğu grafikle karşı karşıyasınız. Belki bu yüzden yıllar boyunca ciddi ataklar yapamadı. Belki hisse belli bir yerden sonra el değiştirdi, bunu bilemeyiz. Ancak bildiğimiz tek şey, hissenin irrasyonel fiyatla fiyatlanıyor olduğu. Sanırım bunu yazmak suç kabul edilmez. Çünkü ne Al-Sat-Tut tavsiyesi, ne de Alma-Satma-Tutma tavsiyesi vermiyorum.
850,0 seviyelerine geri çekilme olabileceği gibi, fibo seviyesi olan 1.700 seviyelerine de yükselme olabilir. Demin de dediğim gibi, "para tekniği bozar."

Yazmış olduğum düşünce ve öngörüleri yatırım tavsiyesi olarak değerlendirmeyiniz.
Chart PatternsTechnical IndicatorsTrend Analysis

Haftungsausschluss