Türk Hava Yolları; Elliott Dalga Analizi

Pandemi döneminden bu yana yaşadığımız yükselişi günlük grafikte yorumlamaya çalıştım. Grafiği olabildiğinde sade tuttum. İndikatörler ile uyumunu bazı ifadelerle anlattım.

İşin detay kısmında ise; itkilerin içselleri çok güzel sayılabiliyor. Düşük zaman dilimlerini de incelediğimde en aklıma yatan sayım bu şekilde gerçekleşiyor. Grafik üzerinde ufak kalan dalgaların iç sayımlarını göz yormaması için etiketlemedim. Yüksek zaman dilimlerinde grafikler incelerken zor olan kısım, iç dalgalara inip buralardan bizi teyit edecek veriler çıkarabilmektir. Eksik ya da yanlış olduğunu düşündüğünüz etiketler konusunda görüşlere açığım.

İndikatörler ile fiyat arasındaki ilişkiyi etiketlemeye referans olarak kullandım. Bu konuda bazı tüyolar verebilirim:
1-) 3. dalgalar oluşmaya başladığı andan itibaren, 1. dalgaların indikatörler üzerinde oluşturduğu seviyeleri aşacağı sinyallerini verir. Prensip olarak 3. dalgalar en coşkulu olması beklenen dalgalardır. Bu sebepten indikatörlerin, 3. dalga için 1. dalganın oluşturduğu seviyelerin üzerinde yer edinmesini bekleriz. Özellikle yüksek zaman dilimleri için bu görüntünün muhakkak oluşması gerekiyor.
2-) 3 ile 5. dalgalar arasında uyumsuzluklar oluşması gerekiyor. Nasıl ki 3. dalgada 1. dalga indikatör seviyelerinin üzerinde bir yapı bekliyorsak burada da tam tersi şekilde 5. dalgalarla 3. dalgalar arasında negatif uyumsuzluk bekliyoruz. İşin psikolojisinde, topluluğun artık yükseliş yönlü düşünmediği, 3. dalgaya oranla coşkunun daha az olduğu sinyalleri arıyoruz. Bu durumu çoğu zaman diliminde tespit edebilirsiniz.
3-) Çokça uzatma yapan itkilerde hangi dalganın uzatma yaptığını kestirmek bazen zor olabiliyor. 3. dalgaların en hareketli dalgalar olduğunu söylemiştim. Doğal olarak, indikatörlerin en zirvede olduğu seviyeleri 3. dalganın kendisi ya da bir parçası olarak tanımlamak sayım yaparken işleri kolaylaştıran detay. Grafik üzerine iliştirdiğim not ile bu noktayı belirttim.
4-) Düzeltici dalgalarda yani 2 ve 4 numaralı dalgalarda ise EWO'ün 0 seviyesinin altında kırmızı yaktığını görebilirsiniz.
Bu detaylar ile dalga etiketlemek bir nebze de olsa kolaylaşıyor. Bu paritede rastlayabileceğiniz uyumsuzlukları daha rahat betimleyebilmek için grafik üzerinde bir şema oluşturdum. Fiyat ile indikatörler arasındaki çalışma prensibini bu şema ile karşılaştırıp fikir edinebilirsiniz.

Yükselişin açısı, grafik üzerinde momentumun azalmaya başladığını gösterdiğim noktadan itibaren düşmeye başlıyor. Aynı şekilde indikatörler de bir daha o seviyelere gelemeyecek şekilde momentumunu azaltıyor. Öyle ki, yaptığımız son yükseliş dalgasında fiyat normal bir itki başlatacak coşkuya bile sahip değil. Diyagonal ile bitiriş yapıyor.

Sayım yapmaktan keyif aldığım ancak bir süre uzak kalmak isteyeceğim bir grafik. Hareketler olgunluk kazandıkça güncelleme geçeceğim.
BISTElliott WaveindicatorsTHYAOWave Analysis

Auch am:

Haftungsausschluss