Odas Seviye Stratejisi

Odas Seviyeler:

1.41-1.47

1.95-1.99

2.05-2.36 (ara seviye)

2.76-2.84

3.40

3.91-4.01

Seviye Stratejisi nedir?

Seviye stratejisi hisselerin swing (dönüş) yaptığı noktaları belirleyip bu seviyeler arasında alım-satım yapmamıza olanak veren stratejidir.

Seviye stratejisine göre alım nasıl yapılır?

İki şekilde alım yapabilirsiniz.

1. Aşağıdan yukarı doğru yükselen fiyat seviyenin üzerinde kapanış yaptığında alabilirsiniz. Seviyenin üzerinde kapanış geldiğinde büyük oranda hisseler bu seviyeyi tekrar yoklayıp sağlamlığını test ederler. Güvenli giriş için bu dönüşü beklemek hem maliyetinizi düşürür hem de olası destek kırılımında stop noktanız yakın olmuş olur.

2. Fiyatın üst bölgeden aşağı düşmesi durumunda seviyeye temas edip seviye üzerinde kapanış yapması beklenir ve üzerinde kalması halinde alım yapılır.

Seans ve üzerindeki kapanışlar onay anlamına gelir. Seanstan daha küçük birimde kapanışlar erken alım için fırsat verse de aynı zamanda terste kalma riskinizi arttırır.

Seviye Stratejisine göre satım nasıl yapılır?

İki şekilde satım yapabilirsiniz.

1. Aşağıdan yukarı doğru yükselen fiyat üst seviyeye temas ettiğinde öncelikle güçlü bir dirençle karşılaşacaktır. Bu noktada elinizdeki hisseleri verip üst seviye üzerinde kapanış bekleyebilirsiniz. Eğer hissenizi verdikten bir süre sonra üst seviye üzerinde kapanış gelirse giriş için uygun zamanı bekleyip seviye destek bölgesinden tekrar giriş yapabilirsiniz.

2. Seviye desteğinden aldığınız hisse seviye altında kapanış yaparsa trend avantajını kaybedecektir. Seviye altına atılan pinler stratejiyi bozmaz ama kapanış gelmesi durumunda dikkatli olmak gerekir. Daha önceki referans noktalarına bakarak her zaman kanal altında bir stop noktası belirlenmelidir. Bu stop noktası aşıldığı anda satış yapılmalıdır.

Güncel Durum:

Odas özelinde fiyat 1.95-1.99 seviyeleri üzerinde kaldığı sürece trend hedefi 2.76-2.84 olacaktır. Aşağıdan yükselen fiyat yukarıdaki seviyelere temas ederse bu seviyeler öncelikle güçlü direnç görevi görür ve satış için olanak verir. Burada önlem olarak elinizdeki hisselerin en azından bir kısmını satabilir, seviyeler üzerinde kapanış yapabilirse geri alım yapabilirsiniz. Seviye bölgeleri destek ve direncin en yoğun görüldüğü bölgelerdir. Küresel ve yerel risklerin arttığı dönemlerde trendler hedefe varmadan bozulabilir. Trendin bozulduğunu hissederseniz elinizdeki hisseleri verip tekrar seviyeye dönmesini bekler ve döndüğü takdirde hisselerinizi geri alabilirsiniz. Böylece hem maliyetinizi düşürmüş, hem de tekrar trende girmesi halinde trendi en baştan yakalamış olursunuz.

Siyah renkle verdiğim seviyeler ana seviyelerdir. Turuncu renkte verdiklerim ise yakın kısa vadede kırılma beklediğim seviyelerdir. Bu seviyeler üzerinde (özellikle 2.36) veya altında breakout yani hissenin kırılımın olduğu yönde aniden hızlı hareket etmesi ihtimali artar. 2.05 altında ana destekler olduğu için burası altında hareket geldiğinde bir süre hisseyi güvende tutacak seviyeler mevcut. 2.36 üzerinde zaman geçirmeye başladıkça alım iştahı artacaktır ama boğa tuzaklarına dikkat etmeyi unutmayın. Terste kalmamak için hisseleri her zaman ana seviyelerde yakalamaya çalışın. Evet, 2.36 üzerinde muhtemelen bir alım dalgası gelecektir ama yeterli birikme olmazsa ateş çabuk söner ve beklenen alım gelmezse bu sefer tekrar bir destek arayışı içine girer ve sizi yüksek maliyetle zor durumda bırakabilir.
ODASodasbistTrend Analysis

Mail me to obtain access to the indicators:
mumlarikoklayanadam@gmail.com

İndikatörlere erişmek için aşağıdaki posta adresine mail gönderebilirsiniz:
mumlarikoklayanadam@gmail.com
Auch am:

Haftungsausschluss