CryptoUniversiteit_NL
Long

BTC/USD - Het moment van de waarheid!

BITFINEX:BTCUSD   Bitcoin / Dollar
423 views
4
423 2
De afgelopen dagen hebben de Bulls gestreden om boven de $10.000 dollar te blijven. Indien we daarboven blijven zijn we opzoek naar een doorbraak van de rode neerwaartste trendlijn om een positieve trend terug te zien. Eerstvolgende resistance is wederom $13.000 en daarna de bovenste rode neerwaartse trendlijn.

Als het door de $10.000 heen zakt dan is het de verwachting dat we dalen naar $8.000. Over enkele dagen (26 januari) loop ook het CME futures contract af wat perfect uitkomt voor diegene die short zijn gegaan. Dit weekend belooft in ieder geval interessant te worden! Zolang we boven de $7.500 - $8.000 blijven zien wij geen blijvende neerwaartse trend en zal Bitcoin de aankomende weken weer een poging doen om een nieuwe All Time High te behalen!

Trade veilig & blijf winstgevend!

===========================
Crypto Universiteit - De Bitcoin en Altcoin community van Nederland!
===========================

Website: https://cryptouniversiteit.nl
Twitter: https://twitter.com/Cryptounivers
Facebook: https://facebook.com/cryptouniversiteit
Telegram: https://t.me/cryptouniversiteit

===========================
Kommentar:

Vandaag is om 17:00 het handelen van de CME future contracten stil gelegd. Veel traders hielden dit tijdstip nauwlettend in de gaten om te zien wat er ging gebeuren maar realiseren zich niet dat het CME termijncontract nog niet helemaal volledig afgesloten is. Deze zal namelijk pas getermineerd worden op 31 januari om 17:00, de zogenaamde ‘settlement’ date.BTC zette vanmiddag even goed kracht bij voor 17:00 maar hikt nu tegen de rode resistance lijn aan. De meningen zijn er over verdeeld hoeveel invloed CME contracten hebben op de korte termijn... maar BTC kan dus mogelijk nog een ‘lower low’ maken de aankomende dagen / week. Als je wilt kopen dan wil je dat pas op de bodem doen of als er een duidelijke doorbraak is (en retest) van de resistance lijn (waar Bitcoin nu bijv. tegen aan zit). En je hoeft ook niet alles in 1x te kopen! Al eens nagedacht om meerdere kooporders te zetten en een dip daar in te laten vallen?


Zoals je verder kunt zien in de oorspronkelijke tekening zijn wij Bullish voor de aankomende weken / maanden. Op naar een nieuwe ATH!


Trade veilig!
Kommentar: De afgelopen week hebben we voornamelijk positief (Bitcoin) nieuws gezien en dat zien we nu ook terug in de prijsontwikkeling. O.a. door verdere adoptie van Segwit zijn de transactiekosten voor het versturen van BTC aanzienlijk gedaald en krijgt het lightning netwerk van Bitcoin ook steeds meer gestalte.

We zijn in de correctie van afgelopen week gedaald naar een prijs van $9300 dollar en bevinden ons nu weer bij de neerwaartse trendlijn waar een aanzienlijk deel van cryptocurrency investeerders naar kijkt of die doorbroken zal worden of niet. We willen namelijk nog steeds een sterke uitbraak zien van deze rode neerwaartse trendlijn, en daarna ook de twee rode lijnen die daarna volgen ($12.200 - $13.000) om de bulls weer te verwelkomen.

Kommentar: De dominantie van Bitcoin is weer sinds een lange tijd boven de 40% gestegen en de totale marktkapitalisatie bleef de afgelopen tijd steken tussen de $400 en $500 Miljard. Bitcoin lijkt nu op een grotere schaal een omgekeerde ‘head and shoulder’ patroon te vormen. Indien dit patroon met succes wordt gevormd en de resistance lijn van $12.200 wordt doorbroken dan kijken we uit naar een potentiële target van +/- $17.000. Bij een ‘head and shoulder’ neem je namelijk de lengte van de ‘head’ als stijging bovenop het patroon. Verder hebben de altcoins het de afgelopen maand zwaar te verduren gehad, velen lijken langzaamaan de bodem gevonden te hebben en zitten ze op dit moment in een accumulatie fase. Nu het vertrouwen meer terugkomt in de markt zie je sommige van deze altcoins ook al voorzichtige sprongen maken. Er is in ons opzicht een grote kans dat Bitcoin in eerste instantie wat moeite zal vertonen voordat deze de $13.000 dollar doorbreekt en dat geeft mogelijk ook wat meer ruimte voor de altcoins om bij te trekken.

Kommentar: Met de G20 achter de rug lijkt het sentiment van een op de andere dag compleet een omslag gemaakt te hebben. Was dit de bodem? Of is er nog een ‘lower low’ mogelijk tijdens een periode van consolidatie? Voor nu is er enige onzekerheid geklaard en zijn er interessante standpunten naar voren gekomen. Voorlopig is duidelijk dat regelgeving door de G20 geen prioriteit heeft. Hun sentiment ten aanzien van de technologie zal aankomende juli pas geformaliseerd worden.

De support van Bitcoin op $7250 hield stand en nog voordat de G20 summit begon schoot deze met 1000 dollar de falling wedge door waarnaar deze doorgroeide naar de $9200 resistance. Na een retrace met een bull flag is BTC ook zojuist daaruit opwaarts uitgebroken. Om de bulls echt weer te verwelkomen zullen we eerst de lange termijn neerwaartse trend (dikke rode lijn +/- $9600) moeten doorbreken. De nabije toekomst voor cryptocurrencies (en hun waarde) ziet er naar onze mening goed uit, maar de kans dat we eerst nog een periode van consolidatie ingaan is aanwezig alvorens de markt weer echt van de grond af kan komen. Deze periode leent zich dan ook het best voor om inkopen te doen en jezelf klaar te maken voor de volgende marktcyclus.

https://t.me/cryptouniversiteit


Kommentar: Bitcoin is nu beland op de trendlijn van voor de parabolische stijging eind vorig jaar. Het sentiment is op een ongekend laag niveau, maar dat is juist goed nieuws gezien die gemoedsstand het beste moment blijkt om in te kopen. De trendlijn laat voor nu een support zien van $6500 dollar en als die niet houdt dan zijn alle ogen gericht op $6000 dollar voor een potentiële dubbele bodem. Volgende support ligt omtrent de $5000 dollar. Voor een bullish scenario houden we ten eerste een uitbraak in de gaten van de failing wedge (blauwe lijn) en willen we boven de $7300 dollar uitkomen.

Kommentar: Bitcoin zit nog steeds in een symmetrische driehoek en heeft de afgelopen dagen de support bereikt. Target voor nu is +/- $8800 wat de bovenkant van de driehoek aanduidt, er is daarbij nog wel de mogelijkheid dat we de support nog een keer zullen testen (gezien Bitcoin een raising wedge lijkt te vormen)… Als Bitcoin deze driehoek verder blijft respecteren (totdat deze op het einde uitbreekt) dan gaan we een zeer positieve en winstgevende periode tegemoet voor de altcoins!

Met de G20 achter de rug lijkt het sentiment van een op de andere dag compleet een omslag gemaakt te hebben. Was dit de bodem? Of is er nog een ‘lower low’ mogelijk tijdens een periode van consolidatie? Voor nu is er enige onzekerheid geklaard en zijn er interessante standpunten naar voren gekomen. Voorlopig is duidelijk dat regelgeving door de G20 geen prioriteit heeft. Hun sentiment ten aanzien van de technologie zal aankomende juli pas geformaliseerd worden.

De support van Bitcoin op $7250 hield stand en nog voordat de G20 summit begon schoot deze met 1000 dollar de falling wedge door waarnaar deze doorgroeide naar de $9200 resistance. Na een retrace met een bull flag is BTC ook zojuist daaruit opwaarts uitgebroken. Om de bulls echt weer te verwelkomen zullen we eerst de lange termijn neerwaartse trend (dikke rode lijn +/- $9600) moeten doorbreken. De nabije toekomst voor cryptocurrencies (en hun waarde) ziet er naar onze mening goed uit, maar de kans dat we eerst nog een periode van consolidatie ingaan is aanwezig alvorens de markt weer echt van de grond af kan komen. Deze periode leent zich dan ook het best voor om inkopen te doen en jezelf klaar te maken voor de volgende marktcyclus.https://t.me/cryptouniversiteit
Antworten
De afgelopen week is er weer veel gebeurd en na dit weekend staat alweer de G20 top op de agenda (19-20 maart). Traders kwamen met de volgende redenen als oorzaak van de neerwaartse trend in de crypto markt:

Mt Gox curator dat nog 166.344 bitcoin over heeft om te verkopen, goed voor zo'n $1,3 miljard dollar tegen de huidige koers.
Al lijkt het er nu op dat de rest van de Bitcoins niet verkocht mogen worden tot na de volgende rechtszaak dat gepland staat op 18 september van dit jaar.


Google verbied Cryptocurrency en ICO advertenties - https://goo.gl/cGyQE4
Op 10 maart hadden we hierover al bericht en afgelopen woensdag (14 maart) kwam er dan ook een officiële aankondiging van Google dat cryptocurrency-gerelateerde advertenties niet meer geadverteerd mogen worden via AdWords.

Amerikaanse beleggers 'verkopen' om vermogenswinstbelasting te vermijden' - https://goo.gl/C3upZc
Amerikaanse Bitcoin-investeerders raken in de problemen omdat ze geconfronteerd worden met het betalen van flinke belasting op de winsten uit de cryptocurrency-trades in 2017. Volgens rapporten leidt dit ertoe dat er digitale valuta verkocht moet worden voordat ze in april de belasting moeten indienen. Wanneer iemand Bitcoin in hetzelfde jaar verkoopt, tellen dergelijke transacties als korte termijn meerwaarden en kunnen worden belast op een hoogte van 39 procent, afhankelijk van de belastingschijf van een persoon.

Afgelopen woensdag heeft er ook een hoorzitting plaatsgevonden in Amerika met de titel “Onderzoek cryptocurrency en ICO markten”. De uitkomst laat zien dat er nog een laag bewustzijn van de technologie en de cryptomarkt is: 'cryptocurrencies zijn een crock' en worden alleen gebruikt om terrorisme te financieren, beweerde de vertegenwoordiger van Californië. Andere vertegenwoordigers drongen er bij het congres echter op aan om het onderwerp goed te bestuderen voordat het overhaastig regels gaat opleggen. Het einde van de discussie was ook positief: 'Ik geloof dat dit waarschijnlijk hallo is en niet tot ziens'. https://goo.gl/tFU857

De markt ziet nu uit naar de G20 top dat plaatsvindt op 19-20 maart. De G20 top zal zich richten op cryptocurrencies en het voorkomen van het witwassen en financieren van terrorisme. Door regulaties moeten zowel de cryptocurrency projecten alsook de cryptocurrency exchanges aan steeds meer voorwaarden voldoen. Het zal daarom ook steeds moeilijker worden voor (SCAM) cryptocurrencies om te overleven en we hebben daarom ook al verschillende delistings gezien op grote cryptocurrency exchanges. De meest recente aankondiging komt van Bittrex waarbij er 82 currencies verwijderd zullen worden van het platform doordat er te weinig liquiditeit is (wat pump en dump in de hand werkt). - https://goo.gl/YEeYRS

Het is nog te vroeg om te bepalen of de bodem in zicht is. Bitcoin ziet er op dit moment zwak uit en de aankomende dagen zal uit moeten wijzen waar we precies support zullen vinden. De groene lijnen in de grafiek geven de support levels aan waarbij $7250 als eerste support geldt.

Antworten
DE Deutsch
EN English
EN English (UK)
EN English (IN)
FR Français
ES Español
IT Italiano
PL Polski
SV Svenska
TR Türkçe
RU Русский
PT Português
ID Bahasa Indonesia
MS Bahasa Melayu
TH ภาษาไทย
VI Tiếng Việt
JA 日本語
KO 한국어
ZH 简体中文
ZH 繁體中文
AR العربية
HE עברית
Startseite Aktien-Screener Forex-Screener Krypto-Screener Wirtschaftskalender So funktioniert es! Chartmerkmale Hausregeln Moderatoren Webseite & Brokerlösungen Widgets Stock Charting Bibliothek Feature-Anfrage Blog & Nachrichten FAQ - Häufige Fragen & Antworten Hilfe & Wiki Twitter
Profil Profileinstellungen Konto und Abrechnung Meine Support Tickets Support kontaktieren Veröffentlichte Ideen Followers Ich folge Private Nachrichten Chat Abmelden